Gepost op

POP Account aanmaken in Outlook 2016

Met een POP account is het verstandig dit maar op 1 apparaat (PC of Tablet) met email cliënt software (Outlook) te controleren. Met een IMAP account wordt het mogelijk de email op verschillende apparaten (computers, tab enz) te ontvangen.

Gebruikt de juiste gegevens en instellingen:

POP/SMTP server: mail.mswebdiensten.nl (dit is een voorbeeld, gebruik aangeleverde gegevens)
POP poort: 110, SMTP poort: 465 (gebruik bij een SSL beveiligde mailserver: POP: 995)

Authenticatie is een eis! Gebruik de juiste gebruikersnaam en paswoord zoals aangeleverd.

Opm: het gaat hier om het toevoegen van een account. Bij een eerste keer starten van Outlook 2016 kunnen dezelfde instellingen gebruikt worden maar zijn er minder acties benodigd.

Begin: Start Outlook en klik op Bestand:

Klik op + Account toevoegen en vul het email adres in. Selecteer bij opties dat er handmatig ingesteld gaat worden. Klik hierna op Verbinding maken:

Selecteer bij Accounttype kiezen voor POP:

Vul bij het volgende scherm de juiste gegevens in. De-selecteer zoals in het voorbeeld hieronder de vereiste SSL/TLS optie en gebruik de juiste poort nummers: POP poort: 110, SMTP poort: 465, klik hierna Volgende:

Vul uw paswoord in en maak verbinding.

Opm: Bij gebruik van een SSL certificaat op de server voor webpagina’s zal worden gevraagd deze te accepteren. Klik Ja om deze server te gebruiken. Is de server nog niet uitgerust met een certificaat wordt dit ook niet gevraagd.

Klik OK en vergeet niet de optie outlook instellen voor mobiele telefoon te de-selecteren.

U bent klaar om uw account te gebruiken.