Geplaatst op

POP Account aanmaken in Outlook 2016

Gebruik 1 POP account op 1 werkplek

Een POP account gebruik je op 1 apparaat (PC of Tablet). Een POP account is te vergelijken met je eigen thuis brievenbus. Hij is uniek en eenmaal door de brievenbus of binnen gehaald met een e-mail programma ligt de brief op de deurmat ofwel staat de e-mail lokaal op de PC of tablet. Controleer je mail met een web account (mswebmail/Hotmail/gmail) blijft de betreffende brief of mail in de Cloud staan en komt niet lokaal op de werkplek te staan. Dit is deels ook het geval bij het gebruik van een IMAP account maar deze komt dan wel binnen op bijvoorbeeld een tweede werkplek en blijft staat totdat hij binnen wordt gehaald door een POP account.

Gebruik een IMAP account op een 2de werkplek

Gebruik je een lokaal e-mail programma bijvoorbeeld Outlook en 1 e-mail adres en wil je dit zonder problemen gebruiken op meerdere werkplekken. Gebruik dan een IMAP account. Met een IMAP account wordt het mogelijk email op verschillende apparaten (computers, tab enz) te ontvangen waarbij de e-mail nog steeds afgeleverd zal worden in de POP brievenbus.  Het is mogelijk met 1 e-mail programma meerdere en verschillende POP of IMAP account in te stellen en dus ook verschillende e-mail adressen te gebruiken.

Gebruikt de juiste gegevens en instellingen zoals aangeleverd:

POP3/SMTP server: msws01.microsmart.nl (LET OP: je kan ook mail.uwdomein.nl gebruiken maar bij gebruik van SSL blijft er om een certificaat gevraagd worden). Onderstaand is een voorbeeld, gebruik aangeleverde gegevens en de volgende mailserver instellingen: SSL POP poort: 995, SSL SMTP poort: 465 (alternatief 587).

Authenticatie is bij gebruik van SSL is een eis (gebruik msws01.microsmart.nl ipv mail.uwdomein.nl)! Gebruik de juiste gebruikersnaam en paswoord zoals aangeleverd.

Opm: het gaat hier om het toevoegen van een account. Bij een eerste keer starten van Outlook 2016 kunnen dezelfde instellingen gebruikt worden maar zijn er minder acties benodigd.

Begin: Start Outlook en klik op Bestand:

Klik op + Account toevoegen en vul het email adres in. Selecteer bij opties dat er handmatig ingesteld gaat worden. Klik hierna op Verbinding maken:

Selecteer bij Accounttype kiezen voor POP:

Vul bij het volgende scherm de juiste gegevens in. Zorg dat: Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL/TLS). Gebruik de volgende poort nummers: POP poort: 995, SMTP poort: 465, klik hierna Volgende:

Vul uw paswoord in en maak verbinding.

Opm: Bij gebruik van een SSL certificaat op de server voor webpagina’s zal worden gevraagd deze te accepteren. Klik Ja om deze server te gebruiken. Is de server niet uitgerust met een certificaat wordt dit ook niet gevraagd.

Klik OK en vergeet niet de optie outlook instellen voor mobiele telefoon te de-selecteren.

U bent klaar om uw account te gebruiken.

Geplaatst op

Outlook wijzigen Accountinstellingen

Tip: Als klant kunt u ook gebruik maken van webbased e-mail in de cloud: www.mswebmail.nl

Begin: Start Outlook en klik op Bestand:

Klik op Accountinstellingen en selecteer de optie Accounts toevoegen en verwijderen of bestaande verbindingsinstellingen wijzigen. Selecteer het te wijzigen account en klik Wijzigen (of dubbel klik op account).

U kunt hier uw gegevens wijzigen waaronder het wachtwoord. Klik hierna op volgende, sluiten (na mail check) en voltooien.

Geplaatst op

Inloggen WordPress en wijzigen pagina’s

Veel informatie over WordPress en het beheer hiervan is op internet te vinden. Hier zijn alleen basis stappen uitgelegd hoe men kan inloggen, hoe een pagina gewijzigd kan worden:
Om wijzigingen in WordPress door te voeren voert u in een webbrowser (Explorer of Chrome) uw domeinnaam in en vult dit aan met /wp-admin. Als voorbeeld hier wordt mswebdiensten.nl/wp-admin gebruikt:

Geef een enter na dit ingevoerd te hebben en u krijgt een inlogscherm on in WordPress in te loggen.
Gebruik uw inlog gegevens voor WordPress, deze kunnen afwijken van uw DirectAdmin gegevens:

Om bijvoorbeeld tekst te wijzigen van uw startpagina klikt u op; Startpagina bewerken.

Verder is het mogelijk hier het Thema te wijzigen, pagina’s en Blogberichten toe te voegen.
Wilt u andere Pagina’s wijzigen is dit mogelijk via Pagina’s in het linker menu:

Als u hier op klikt verschijnen alle aangemaakte pagina’s welke gewijzigd kunnen worden door met de muispointer de betreffende pagina aan te wijzigen en op Bewerken te klikken.

Zie voor meer informatie over WordPress de Nederlandse WordPress.org site.